рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Що шукають підлітки в віртуальному світі. Психологія підлітка.

( Ви можете ознайомитися з першою частиною за цим посиланням )

У минулій статті ми з'ясували, що підлітки шукають у віртуальному світі легкість спілкування, отримання бажаного і підняття своєї самооцінки. Їх приваблює легкість «проживання» в віртуальному світі. А що ж робити батькам, щоб їхні діти не пішли в віртуальний світ «з головою»?

Для початку розберемося, хто ж такі підлітки. Зі вступом в підлітковий вік у дитини починаються колосальні зміни в організмі, починається справжній гормональний вибух. В результаті емоції зашкалюють, процеси гальмування сповільнюються, у підлітків часто виникає відчуття роздратування, нізвідки взялося поганий настрій, апатія. При цьому тіло інтенсивно росте, причому зростання відбувається нерівномірно, можуть турбувати болі в руках, ногах, серце, іноді навіть трапляється непритомність, кровотечі з носа.

У підлітка тіло стає незграбним, з'являються прищі на обличчі, швидко жирніє волосся. У них з'являється «новий» запах тіла, тому що потові залози починають працювати інтенсивно. І при цьому підлітків починає цікавити особу протилежної статі, у них з'являється бажання мати гарний вигляд і не викликати неприємних вражень у однолітків.

Підліток - вже не дитина, але ще й не дорослий. Він дуже хоче бути прийнятим дорослими як рівний, але найчастіше батьки за звичкою керують життям підлітка, вирішують за нього, що надіти, коли робити уроки, з ким гуляти і т.д. А вже про час, коли потрібно лягати спати і про прогулянки після 21-00, по-моєму, піднімають питання все підлітки без винятку.

Отже, стає зрозуміло, що у підлітка з'являється багато приводів для невдоволення своєю зовнішністю, вони дійсно погано себе почувають фізично і емоційно (напевно, кожен дорослий пам'ятає цей час гормонального вибуху). Підліткам просто необхідний викид негативних емоцій, їм потрібно розширення меж дозволеного в межах розумного (більше самостійно прийнятих рішень і відповідальності), а найголовніше, їм дуже потрібна підтримка і розуміння з боку батьків, хоча вони в цьому ніколи не зізнаються. Адже вони вже дорослі 🙂 Отже, стає зрозуміло, що у підлітка з'являється багато приводів для невдоволення своєю зовнішністю, вони дійсно погано себе почувають фізично і емоційно (напевно, кожен дорослий пам'ятає цей час гормонального вибуху)

Чому саме батьків, а не однолітків, як прийнято вважати? Тому що тільки доросла людина може зрозуміти, що відбувається з підлітком. Дорослий може прийняти всі негативні емоції підлітка і дати своїй дитині любов. Мій син довго вважав себе поганим, тому що лаявся зі мною і з батьком практично кожен день. І поки я не встала на позицію дорослої людини, а не такого ж кричущого і відстоює свої права підлітка, наша лайка не припинилася.

Коли підлітку погано, однолітки не можуть допомогти йому, дати ділову пораду, пояснити, що з ним відбувається, показати йому правильний напрямок. Більш того, у відповідь на прохання про допомогу, вони можуть наговорити дуже неприємні речі, і підлітку стане ще гірше. Наприклад, підліток говорить, що не хоче жити. А його друзі сміються, тому що не знають, що в такій ситуації робити, і радять зістрибнути з багатоповерхівки. Це реальний випадок з життя. Тому підлітку дуже потрібне розуміння батьків і їх підтримка.

Також підлітку, як і будь-якій людині, потрібно живе спілкування, живий контакт. Віртуальний світ ніколи не наповнить підлітка почуттям реальної близькості, реальної підтримки і любові. Там за екраном він бачить віртуальну близькість, прагне наповнитися нею, але не виходить, тому що НІЩО НЕ ЗАМІНИТЬ ЖИВОГО СПІЛКУВАННЯ. Це як міраж у пустелі. Здається, що є люди, їх багато, вони тебе наче люблять, як ніби підтримують, як ніби ти не один. Але в реальності ти самотній, тобі не з ким поговорити, ніхто не розуміє твоїх проблем, не від кого отримати тепло, ласку і ніхто не поділяє твоїх інтересів по-справжньому. Тому підліток знову і знову йде у віртуальний світ, прагнучи відчути себе потрібним, шановним, що не самотнім.

Звичайно, батьки теж люди, у яких теж був не дуже приємний підлітковий період, і коли їх дитина починає вести себе нестерпно, їм хочеться не любити його, а лаяти. Чи включається підліток, що живе в них, і він починає воювати з їхньою дитиною. На жаль, такий шлях веде до того, що дитина перестає сприймати батьків як авторитет, він починає абсолютно все сприймати в штики, відносини руйнуються і часто в таких випадках підліток прибивається до компанії таких же підлітків, які стають для нього єдиним авторитетом. Ну і відповідно, щоб потім довести своїй дитині, що пити пиво в 14 років - це губити зростаючий організм, батькам доведеться багато сил і нервів, і, на жаль, не факт, що вийде достукатися до дитини, щоб він почав робити, як кажуть батьки.

«Першочергова еволюційна завдання прихильності - створити контекст, в якому дорослому буде легко піклуватися про дитину, а дитина буде легко приймати цю турботу «Першочергова еволюційна завдання прихильності - створити контекст, в якому дорослому буде легко піклуватися про дитину, а дитина буде легко приймати цю турботу. Якщо дитина до нас прив'язаний, то він (в міру) слухняний, хоче бути для нас хорошим, слід за нами, дивиться на нас знизу вгору (без приниження), ловить знаки, як себе вести і що робити. Ми легко вибудовуємо ієрархію з такою дитиною, несемо за нього відповідальність і діємо з природним авторитетом.

Друге завдання прихильності - служити утробою для дорослішання. Прихильність працює як щит проти зовнішнього стресу - захищає дитяче серце, щоб воно залишалося м'яким, і дитина могла прив'язуватися на більш глибоких рівнях і поступово дорослішати, звільняючись від своєї залежності в прихильності. Усередині прихильності, в безпеки, дитина може, не боячись насмішок і чужих оцінок, виражати себе, щоб досліджувати своє Я, свої інтереси і бажання. Для дитини прихильність створює відчуття дому: він вдома там, де його прихильність. Прихильність забезпечує місце, де дитина може розслабитися, відпочити, і з новими силами вирушити на підкорення світу. Забезпечуючи безпеку, прихильність допомагає розвинутися незалежності ».

Тому дуже важливо підтримувати з підлітком реальний контакт в житті, допомагати йому позбуватися від негативних емоцій, підтримувати його, проводити з ним час, гуляти, грати, разом готувати, прибирати і т.д. Реально, а не віртуально. Повірте, це важливіше за будь-«дорослих важливих» справ. І тоді потреби у віртуальному світі у підлітка буде значно менше. Як кажуть послідовники Г. Ньюфелда: «Перш ніж відпустити дитину в віртуальний світ, потрібно вгамувати його« голод », і тоді у нього не буде потреби жити у віртуальному світі весь час».

Автор Анастасія Тимощенко

Допоможіть проекту - поділіться статтею в соц.сетях! Дякуємо! :-)

А що ж робити батькам, щоб їхні діти не пішли в віртуальний світ «з головою»?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com